Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚstav chemie přírodních látek  → O ústavu → Práce obhájené na našem ústavu → Bakalářské studium
iduzel: 7293
idvazba: 8216
šablona: stranka
čas: 21.9.2017 08:23:20
verze: 3813
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Obnovit | RAW

Bakalářské studium

BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

 

 

Vypracoval

Téma

 

2007

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Balátová Pavla

Flavonoidy chmele (Humulus lupulus)

 

Effenberg Roman

Fluor v bioorganické chemii – příklad deoxyfluorsacharidů

 

Jonsztová Beata

Redukce oligopeptidů

 

Kielkowski Pavel

Stereoselektivní příprava α- a β-(tetra-O-benzyl-D- glukopyranosyl)ethanalů

 

Kukalová Jana

Automatizace semipreparativní chromatografie monosacharidů na   HPLC Shimadzu

 

Murová Daniela

Stanovení aktivity inhibitorů galaktosyltransferas

 

Policianová Olívia

Flavonoidy břečťanu popínavého (Hedera helix)

 

Prchalová Eva

Příprava chirálních vinyletherů odvozených od methylesterů R- a S-kyseliny mandlové

 

Tomčáková Kateřina

Predikce optické otáčivosti sacharidů a dalších přírodních látek

 

Tunturovová Adéla

Flavonoidy routy vonné (Ruta graveolens)

 

 

 

 

2008

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Chytilová Eliška

Metody stanoveni kumestanů

 

Káčerová Sandra

Výpočty chemicky a farmakologicky zajímavých strukturních parametrů substituovaných piperazinethanolů

 

Novák Vít

Kombinované spektrální a výpočetní konformační studie jednoduchých monosacharidů

 

Přichystalová Tereza

Lipofilní derivatizace polyaminů

 

Pučelíková Lenka

Obsahové látky potravinových doplňků

 

Regentová Dominika

VB kód pro automatickou extrakci strukturních parametrů z 3-D specifikací molekul

 

Řehová Markéta

Příprava chráněného α-galaktopyranosylpropenu

 

Zajacová Iva

Příprava a využití 3,3-di-1H-pyrrol-2-ylsteroidů

 

 

 

 

2009

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Břízová Radka

Polyfenoly šišáku bajkalského (Scutellaria baicalensis)

 

Janák Martin

Příprava konjugátu epitestosteronu s methylesterem tyrosinu

 

Jurášek Michal

Amidy odvozené od žlučových kyselin

 

Kubíčková Eva

Využití thiogalaktosidu pro přípravu 6-deoxy-6-fluor-D-galaktosylfosfonátů

 

Ševčíková Ludmila

Stanovení aktivity glukosidas

 

Šusteková Jana

Derivatizace přírodních steroidů

 

Vacek Tomáš

Příprava 6-deoxy-6-fluor-D-galaktosylfosfonátů

 

 

 

 

Studijní program: Potravinářství a biotechnologie

 

 

Obor: Obecná mikrobiologie a biotechnologie

 

 

 

 

 

Doktorová Eliška

Sledování časového profilu účinnosti feromonových odparníků

 

Kostov Ondřej

Příprava tetra-O-acetyl-α-glukopyranosylpropenu

 

 

 

 

Studijní program: Syntéza a výroba léčiv

 

 

Obor: Syntéza a výroba léčiv

 

 

 

 

 

Sedláčková Lucie

Deoxyfluorgalaktosylfosfonáty – potenciální inhibitory galaktosyltransferas

 

 

 

 

Obor: Chemie

 

 

 

 

 

Mašek Tomáš

Totální syntéza alicyklické části akanthomycinu

 

 

 

 

 

 

 

2010

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Novotná Michaela

Isomerace silybinu

 

Petrík Aleš

Studium mechanismu vzniku thioglykosidů

 

Trnka Ladislav

Struktura a spektrální vlastnosti fenanthrolinylcholanamidu: výpočetní studie

 

Vida Norbert

Konjugáty přírodních steroidů s aminy

 

 

 

 

Studijní program: Potravinářství a biotechnologie

 

 

Obor: Obecná mikrobiologie a biotechnologie

 

 

 

 

 

Božková Veronika

Příprava karboxylovaných flavonoidů

 

Sabová Petra

Konjugáty testosteronu s aromatickými aminy

 

 

 

 

2011

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Salajková Šárka

Synthony pro přípravu 6-deoxy-6-fluor-D-galaktopyranosyl-fosfonátu

 

Tovaryš Michal

Příprava methyl-4,6-O-ethyliden-α-D-glukopyranosidu a jeho reakce s triethyl-fosfitem

 

 

 

 

Studijní program: Potravinářství a biotechnologie

 

 

Obor: Obecná mikrobiologie a biotechnologie

 

 

 

 

 

Jahodová Jana

Syntéza diamino-1,10-fenanthrolinu a využití pro konstrukci synthonů

 

Nováková Kateřina

Chiroptické a spektrální vlastnosti acetylovaných methyl-D-threofuranosidů: experimentální a výpočetní studie

 

 

 

 

Studijní program: Syntéza a výroba léčiv

 

 

Obor: Syntéza a výroba léčiv

 

 

 

 

 

Kašáková Martina

Cyklické cukerné difosfáty

 

 

 

 

2012

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Kulmanová Barbora

Esterifikace sterolů

 

Keclíková Karolína

Příprava konjugátů triterpenů s proteiny

 

Longin Ondřej

Inovace syntézy analog a prekursorů vankomycinu

 

Majerová Darina

Příprava konjugátu 21-deoxykortisolu s methylesterem tyrosinu

 

Pančíková Blanka

Kinetika a mechanismus tvorby thioglykosidů

 

Řepková Kristýna

Pd-katalyzovaná syntéza C-analogu Tn-antigenu

 

Senajová Petra

Příprava methyl-4,6-O-isopropyliden-α-D-glukopyranosidu a jeho reakce s triethyl-fosfitem

 

Štefková Ivana

Reaktivita tetra-O-acetyl-α-D-galaktopyranosylbromidu

 

Štulcová Tereza

Příprava a studium chelátorů na bázi derivátů kyseliny cholové

 

 

 

 

2013

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Erhartová Lenka

Příprava nových glykoklastrů reprezentovaných D-glukopyranosou na calix[4]arenovém jádru za využití Pd-katalyzované reakce

 

Choutka Jan

Syntéza β-C-alkynyl glykosidů za využití Pd-katalyzované reakce

 

Jandušík Tomáš

Syntéza substituovaných trimethyl-orthobenzoátů

 

Koutová Lenka

Vliv mikrovlnného záření na Michaelisovu-Arbuzovovu reakci

 

Pařízek Martin

Syntéza α-C-alkynyl glykosidů za využití Pd-katalyzované reakce

 

 

 

 

Studijní program: Syntéza a výroba léčiv

 

 

Obor: Biotechnologie léčiv

 

 

 

 

 

Heczková Monika

Příprava ligandů pro SPR testování transferas

 

Zimmermann Tomáš

Syntéza a studium derivátů a analogů trilobolidu

 

Škorpilová Ludmila

Deriváty cholesterolu pro vizualizaci apoptózy

 

Kastnerová Anna

Příprava reagencií pro imunoanalýzu bioaktivních steroidů

 

Jírová Dominika

Příprava konjugátů trenbolonu a stanazolu s proteiny

 

 

 

 

 

 

 

2014

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Kolářová Lucie

Příprava cukerných multifunkčních ligandů pro rozpoznávání na buněčné úrovni

 

 

 

 

Studijní program: Forenzní analýza

 

 

Obor: Forenzní analýza

 

 

 

 

 

Bártová Kateřina

Komponenty imunochemických souprav pro detekci syntetických derivátů fenylethylaminu

 

Pamánková Pavlína

Charakterizace protilátek pro rychlou detekci drostanolonu

 

Skoupá Veronika

Rozdělovací koeficienty a fluorofility polyfluoralkylovaných látek

 

 

 

 

Studijní program: Syntéza a výroba léčiv

 

 

Obor: Biotechnologie léčiv

 

 

 

 

 

Baťová Karolína

Receptory pro interakce se sacharidy

 

Vlachová Andrea

Příprava komponent pro ELISA trenbolonu

 

Procházková Iveta

Syntéza a studium derivátů oleanové a ursolové kyseliny s vybranými aminokyselinami a aminy

 

Pekárková Kristýna

Syntéza a studium derivátů platanové kyseliny s vybranými aminokyselinami

 

 

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Biochemie a biotechnologie

 

 

 

 

 

Kadeřábková Lenka

Příprava aminoalkylgalaktosidů pro studium specifity enzym

 

 

 

 

 

 

 

2015

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Chemie a analýza potravin

 

 

 

 

 

Dvořáková Zuzana

Příprava glykoklastrů a studium selektivity jejich interakcí s lektiny

 

Hniličková Aneta

Příprava cukerných polyfunkčních ligandů pro rozpoznávání na buněčné úrovni

 

Housková Kateřina

Příprava C-glykosidů a studium jejich interakcí s bakteriálními lektiny

 

Kronusová Anna

Fytochemická analýza plodů Pourouma cecropiifolia

 

Šimková Tereza

Příprava a studium fluorescenčně značených derivátů estradiolu

 

 

 

 

 

 

 

Studijní program: Potravinářská a biochemická technologie

 

 

Obor: Biochemie a biotechnologie

 

 

 

 

 

Korda Filip

Studium biologických účinků nových derivátů thiazolu odvozených od triterpenů

 

 

 

 

Studijní program: Syntéza a výroba léčiv

 

 

Obor: Biotechnologie léčiv

 

 

 

 

 

Janušová Šárka

QSAR hodnocení série substituovaných alkyl-6-aminohexanoátů jakožto látek zesilujících transdermální penetraci

 

Konvalinková Dorota

Příprava konjugátů sacharidů s kalixareny

 

Rýdlová Ladislava

Konjugáty calixarenů a sacharidů pro molekulové rozpoznávání

 

Šinovská Kristýna

Studium sekundárních metabolitů maky (Lepidium meyenii)

 

Vonková Zuzana

Fytochemické studium Sutherlandie frutescens

 

 

 

 

Studijní program: Forenzní analýza

 

 

Obor: Forenzní analýza

 

 

 

 

 

Bicanová Šárka

Komponenty imunochemických souprav pro detekci syntetických kanabinoidů

 

Burianová Klára

Analýza steroidních látek v biologické matrici metodou kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostním detektorem

 

Hora Martin

Optimalizace ELISA soupravy pro stanovení boldenonu

 

Poláková Lucie

Příprava komponent imunochemických souprav pro detekci biologicky aktivních steroidů

 

Sembolová Eliška

Optimalizace a automatizace semipreparativní separace izomerních bioorganických molekul pomocí HPLC

 

Slavík Ondřej

Kvantitativní stanovení neurotransmiterů v mikrodialyzátech potkaních mozků metodou LC-MS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

Aktualizováno: 27.10.2015 09:29, Autor: Kamil Parkan

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum
zobrazit plnou verzi